donderdag 24 juni 2010

Software voor Pocket PC van Ilium Software

Bij de standaard meegeleverde software op mijn mobiele telefoon zit ook een RSS-lezer ofwel feedreader. Daarmee kun je je abonneren op attenderingen van websites dat er nieuwe berichten zijn. Handig om het nieuws van verschillende sites bij te houden, of om te zien wanneer iemand weer iets op zijn blog heeft gezet.

Mijn RRS-lezer heet RSS Hub en is een product van Ilium Software Inc. (Powered by Ilium NewsBreak, Version 2.1.1.1066). Hij draait (bij mij) op Windows Mobile 6.1, op een touch screen toestel, ook wel PocketPC genoemd.

Illium heeft een paar leuke applicaties voor mobiele telefoons (zie
http://www.iliumsoft.com/smsite ).
Ze kosten wel geld. Je kunt ze 30 dagen gratis uitproberen. Het is wel irritant dat ze niet meteen vertellen wat het ongeveer kost. Door op internet te zoeken naar 'cost <productnaam> review' vind je meestal wel een prijsindicatie. Dit spul zit rond de $10-$30.

Hun RSS-lezer heet tegenwoordig NewsBreak ($20 volgens een review elders).

ListPro is een ander leuke applicatie van Ilium. Ik heb de (30 day free) trial gedownload. ListPro kost $15 of zoiets. Wel mooie opties/functies.
Er is een Pro-versie (ca. $25) die ook op desktop draait en met de pocketPC synchroniseert.

Toch denk ik niet dat ik hem koop. Gewone tekstlijstjes voldoen meestal ook En zijn perfect te synchroniseren met de Alles-selecteren/Kopieer/Plakken functies.

ListPro wordt gepresenteerd als een programma om lijstjes bij te houden, maar het doet wel meer. Eigenlijk is et een kleine database. Met kolommen waarop je kunt sorteren, datatypes (datums, getallen, Ja/Nee-opties, Ja/Nee/Misschien-opties, enz). Je kunt links naar webpagina's, e-mailadressen en telefoonnummers en bestanden inbouwen. De Ilium website heeft heel veel voorbeelden.

Meer van Ilium:

eWallet
eWallet slaat bestanden beveiligd op. Bijv. creditcard gegevens. Met synchronisatie/backup functies.

Keep Track
Keep Track biedt een snel invoerscherm voor PIN- en creditcardbetalingen, met categorieselectie en zo. Voor zakenmensen die 'expenses' moeten bijhouden (wel/niet declarabel). Screenshot ziet er wel mooi uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden beoordeeld voor ze worden gepubliceerd.